LAND CRUISER: foto Toyota CR

Legenda v novém kabátku

21. 8. 2024

Během 73 let existence se z tohoto offroadu s více než 11 miliony prodanými kusy stala legenda. Brázdí všechny kontinenty a je předpokladem expedic, které vedou přes pouště, kamenité nebo bahnité cesty. Toyota Land Cruiser se letos představuje v 5 a 7místné verzi v dosud nejslušivějším outfitu.

Nový Land Cruiser 250 se zaměřuje na své tradiční silné stránky: kvalitu, odolnost a spolehlivost. Má nadčasový vzhled a účelný design.

LAND CRUISER: foto Toyota CR
LAND CRUISER: foto Toyota CR

Účelnost je v exteriéru ještě zdůrazněna obnovením klasického loga TOYOTA vpředu uprostřed, resp. na zádi nad dekorem registrační značky. Praktičnost dokládá i konstrukce usnadňující výměnu rohů nárazníku v případě jejich poškození.

Standardně se nabízejí užší podlouhlé světlomety s trojicí LED zdrojů, resp. projektorové bi-LED světlomety klasického kulatého tvaru v kombinaci s vertikálními směrovými ukazateli a světly denního svícení.

LAND CRUISER: foto Toyota CR
LAND CRUISER: foto Toyota CR

Uvnitř Land Cruiseru je přístrojový štít řidiče a displej multimediální soustavy umístěn výš, což usnadňuje čtení údajů. Digitální přístrojový štít (7″ nebo 12,3″ v závislosti na výbavové linii) prezentuje všechny ukazatele a data ve vysokém rozlišení se skvělou čitelností za všech světelných podmínek.

Rozhraní multimediálního systému tvoří dotykový displej s jemnou grafikou (9″ nebo 12,3″).

LAND CRUISER: foto Toyota CR
LAND CRUISER: foto Toyota CR

Součástí paketu je cloudová navigace s průběžnou aktualizací dopravních informací a asistentem „Hey Toyota“ pro hlasové ovládání různých funkcí a systémů, který je dostupný i v českém jazyce.

Legendární offroad stojí na novém podvozku – platformě GA-F s rámem, která poskytuje lepší přepravní schopnosti pro posádku i náklad, lepší výhled řidiče všemi směry a jednoduchost, kdy konkrétní díly umožňují snadnou opravu, resp. výměnu za prvky na přání.

Je to první Land Cruiser s elektrickým posilovačem řízení a novým systémem odpojovacích stabilizátorů. Vůz pohání turbodiesel 2,8 litru s novou osmistupňovou automatickou převodovkou.

Cena nového Land Cruiseru začíná na 1 790 000 Kč. V roce 2025 nabídku obohatí provedení s 48V mild-hybridním pohonem.

Sdílet článek:

Více na webu Toyota

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018