foto SPIES HECKER

Proč přijít na Prague Car Festival

25. 10. 2024

Teď o víkendu nastane na letňanském výstavišti velký svátek milovníků aut. Startuje PRAGUE CAR FESTIVAL, největší výstava ve střední a východní Evropě zaměřená na tuning, motorsport, veterány a motocykly. Garantujeme vám, že i ženy-řidičky si přijdou na své.

Alfa Romeo Karla Gotta: FOTO: ONDŘEJ KROUTIL
Alfa Romeo Karla Gotta: FOTO: ONDŘEJ KROUTIL

Všechny haly PVA EXPO Letňany jsou už nyní zaplněny automobilovými skvosty a těšit se můžete na bohatý doprovodný program.

Na něm zazáří na pravidelných exhibicích Libor Podmol a sobotu zpestří aukce unikátních vozů pod značkou Retro Garáž.

Do aukce byly vybírány unikátní vozy, ať už svým technickým stavem nebo silným příběhem.

Jedním takovým je vůz Alfa Romeo 2000 GT Veloce z roku 1972, jehož majitelem byl legendární zpěvák Karel Gott. Nebo BMW 850i z roku 1992, které patřilo skladateli Karlu Svobodovi. Aukce unikátních vozů proběhne v expozici SPIES HECKER CLASSIC EXPO.

Snimek-obrazovky-2023-11-20-v-11.35.28-ve-velke-velikosti
KIA EV9 na E-Salonu 2023: foto ŽENA V AUTĚ.CZ

Naše expozice má za cíl propojit téma aut, ženské krásy a bezpečné jízdy.

Na stánku Žena v autě.cz bude k vidění světové Ženské auto roku 2024 podle asociace WWCOTY Kia EV9 s plně elektrickým pohonem.

Dámskou odbornou porotu zaujalo toto elektrické SUV i v Česku, stalo se totiž i nejlepším ženským autem v ČR, a to v anketě Auto mého srdce.

Přímo u tohoto modelu a dobíječky od Pražské energetiky probereme, jak snadno se elektromobil dobíjí a co vše toto chytré auto umí.

12-eliska-junkova
Eliška Junková: foto TZ Prague Car Festival

V kontrastu této autonovinky bude stát historický závodní vůz Bugatti, který připomene jedno významné jubileum spojené s nejslavnější českou automobilovou závodnicí Eliškou Junkovou.

V roce 1924 tato ikona ženského motorismu zvítězila s vozem Bugatti T30 ve své kategorii na trati Lochotín – Třemošná.

FABIA MONTE CARLO_FOTO SKODA AUTO
ABIA MONTE CARLO_FOTO SKODA AUTO

Mezi dalšími vystavenými vozy bude jeden z nejoblíbenějších hatchbacků v ČR – model ŠKODA Fabia ve sportovní výbavě Monte Carlo.

V sousedství barevně výrazné Fabie bude pro návštěvnice připravený beauty koutek a profesionální manikérky s širokou paletou laků americké značky Sally Hansen.

Vedle toho zde najdete profesionální vizážistky. Ty budou zdarma líčit návštěvnice veletrhu dekorativní kosmetikou značky Max Factor a Rimmel.

IMG_7852-ve-velke-velikosti
stánek redakce na E-Salonu: foto ŽENA V AUTĚ.CZ

Další exponát představí rodinné SUV Citroën C5 Aircross Hybrid.

Právě v jeho blízkosti bude prostřednictvím virtuálních brýlí simulováno řízení pod vlivem únavy, alkoholu a jiných látek. Workshop zajišťují odborníci na bezpečnou jízdu z Platformy Vize 0.

Chybět nebude vědomostní soutěž. Pro každého soutěžícího jsou připraveny atraktivní věcné ceny od partnerů stánku.

Dárky budou v podobě modýlků Citroën, USB kabelu s konektory od ŠKODA AUTO, kosmetiky Max Factor a Rimmel, laků na nehty Sally Hansen nebo dárkových balíčků od Nupreme a Spokojený Pes.

Vystavení se dočká také soutěžní vůz Citroën C2 VTS. Ten je součástí zajímavého projektu #holkazavolantem talentovaných účastnic závodů v rallycrossu v čele se Štěpánkou Mottlovou.  

IMG_7725-ve-velke-velikosti
stánek redakce na E-Salonu: foto ŽENA V AUTĚ.CZ

Vítaným hostem na stánku je lektorka kondičních jízd a autorka knihy Řídím dobře, řídím ráda, Slávka Nejedlá.

Speciální pozornost bude zaměřena na téma bezpečného cestování s rodinnými mazlíčky. Garantem a partnerem soutěže pro návštěvníky je eshop Spokojenýpes.cz.

Věnovat se budeme také tématu optimálního pitného a výživového režimu při řízení auta s využitím produktů od české značky Nupreme. 

Přijďte za námi v sobotu a neděli na Prague Car Festival!

Sdílet článek:

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018