ECORALLY BESKYDY: foto Lucie Kudrnovská

Na Eco Rallye Beskydy se dařilo Peugeotu

27. 8. 2024

Druhý srpnový víkend proběhl další závod šampionátu v ecoRally. Automobilka Peugeot získala 1. místo a udržela se tak na 1. místě v celoročním hodnocení značek s náskokem několika bodů. Dvě posádky vozů Peugeot se dostaly na stupně vítězů hned ve dvou kategoriích, k vítězství přispěla i jezdkyně Lucie Kudrnovská.

První ročník Eco Rallye Beskydy předčil očekávání účastníků jak z hlediska tras, které vedly krásnou beskydskou krajinou, tak i z pohledu organizace.

Peugeot: foto Žena v autě.cz
Peugeot e-2008 Kryštofa Hájka: foto Peugeot ČR

Posádka Kryštofa Hájka v Peugeotu e-2008 i posádka Lucie Kudrnovské v Peugeotu e-208 excelovala v Beskydech na Mistrovství ČR v ecoRally (kombinace Česká Trophy v ecoRally a pohár ve spotřebě).

Svým 2. a 3. místem přispěly obě posádky k vítězství značek v České Trophy, kde je Peugeot na 1. místě, následovaný značkou Hyundai a MG.

Jak beskydskou ecorally hodnotí jezdkyně Peugeotu e-208 Lucie Kudrnovská?

ECORALLY BESKYDY: foto Lucie Kudrnovská
ECORALLY BESKYDY: foto Lucie Kudrnovská

Nesetkali jsme se s žádnou závažnější překážkou v provozu a první etapu jsme zajeli takřka bez chyb. Po prvním dnu jsme tak měli průběžné třetí místo, které se nám podařilo udržet až do konce.

V jednom okamžiku jsme se dokonce posunuli na druhou pozici. Nicméně i s bronzem jsme nadmíru spokojeni,“ říká Lucie Kudrnovská.

Toto umístění navíc posunulo posádku Lucie Kudrnovská – Petr Timura na průběžné čtvrté místo v šampionátu.

„Za nás to jednoznačně byla nejlepší soutěž! Trasy byly opravdu nádherné, moc jsme si to užili. Také organizace fungovala dokonale. Hlavně jsme ale zajeli skvělý výsledek. Třetí místo je naše nejlepší umístění. I když určitě v tom sehrálo roli i štěstí,“ shrnuje závod v Beskydech jezdkyně Lucie.

Jak probíhají závody než posádky vůbec odstartují? Lucie nás provedla přípravami ecorally.

ECORALLY BESKYDY: foto Lucie Kudrnovská
ECORALLY BESKYDY: foto Lucie Kudrnovská

Posádky se před závodem nezastaví ani na chvíli, je potřeba zařídit spoustu věcí. Před startem probíhá administrativní přejímka, při které se kontrolují doklady jezdců i vozů.

Pak následuje technická přejímka, která je zaměřena přímo na závodní auto. Od pořadatelů obdrží posádky polepy se startovními čísly.

Když jsou auta nachystaná, čeká závodníky kalibrační úsek, kdy na předem dané trase kalibrují své přístroje ve voze, aby souhlasily reálně najeté metry s metry, které uvádí pořadatel.

To je velmi důležité na průběh celé soutěže. Proto posádky tento úsek najíždí několikrát.

Další soutěž čeká posádky s vozy Peugeot už tento víkend, kdy se závodníci sjedou do jihomoravského kraje na 3. ročník AGROTEC ECO Rally Hustopeče, předposlední podnik letošního šampionátu. Redakce našeho magazínu bude opět držet palce!

Sdílet článek:

Více na webu Peugeot

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018