foto 4Camping.cz

10 tipů na výlety

20. 8. 2024

Příroda dokáže člověka nabít novou energií. Studie potvrzují, že už pouhé dvě hodiny týdně strávené v zeleni mohou zázračně proměnit vaši náladu a celkové zdraví. Vyrazte do přírody za zážitky!

Podle průzkumu provedeném během června 2024 pro společnost 4camping na tuto situaci lidé v Česku reagují. Devět z deseti plánuje podniknout nějakou outdoorovou aktivitu.

ilustraky outdoor - u ohne

Nejoblíbenější volbou je pěší výlet, který plánují tři ze čtyř Čechů. Na druhém místě je cyklistika, kterou se chystá provozovat 27 % Čechů. Kempování chce letos podniknout 23 % dotázaných s tím, že v nejmladší kategorii 18 až 26 let ho letos v létě plánuje skoro každý třetí.

„Většina lidí má v hlavě obraz mladých lidí hlavně asi před obrazovkami digitálních zařízení. Dlouhodobě ale naopak sledujeme trend potřeby mladých vyrazit do přírody. Ať už je to z důvodu načerpání síly, získání klidu nebo touhy zažít něco opravdového mimo virtuální prostředí.

To, že se to jasně projevuje i na zvýšeném zájmu o kempování, je velmi pozitivní zpráva pro národ kempařů, kterým Češi bezesporu jsou,” komentuje výsledky průzkumu ředitel marketingu 4camping Zbyšek Pochylý.

Nechte se inspirovat našimi tipy na 10 možností výletu do přírody, které vám pomohou najít vnitřní klid a radost:

1.   Městská oáza klidu:

Nechte se unést šumem listí v parku nebo blízkém lesíku. Už krátká 20 – 30minutová procházka může snížit hladinu stresového hormonu kortizolu.

2.   Piknik v objetí přírody:

Rozprostřete deku na rozkvetlé louce a vychutnejte si lahodné občerstvení. Dokonalý recept na relaxaci s přáteli či rodinou.

3.   Na stopě divokého života:

Staňte se tichým pozorovatelem ptáků a zvěře. Rozvíjejte svoji trpělivost a všímavost odpoutejte se na chvíli od každodenních starostí.

Screenshot
Testování Opel Combo: foto Žena v autě.cz

4.   Zachyťte krásu okamžiku:

S fotoaparátem v ruce objevujte nádhery přírody. Každý snímek bude vzácnou vzpomínkou na váš výlet za dobrodružstvím.

5.   Lov pokladů 21. století:

Vydejte se za geocachingem a probuďte v sobě ducha dobrodruha! Čeká vás vzrušující honba za skrytými “poklady”.

6.   Vodní terapie:

Nechte své starosti odplavat u zurčícího potůčku, krásného vodopádu nebo na břehu jezera. Voda má uklidňující účinek na psychiku a osvěžení koupelí v přírodní vodě pomůže nejen v letních horkých dnech.

7.   Exotická oáza ve městě:

Nechte se okouzlit krásou botanické zahrady. Perfektní únik do tropického ráje, i když jste uprostřed betonové džungle. Nabízí relaxaci i vzdělávání v jednom.

8.   Pohled z ptačí perspektivy:

Zdolejte vrchol a nechte se unést dechberoucími výhledy z rozhledny. Vaše tělo i mysl vám poděkují za osvěžující dávku endorfinů při výšlapu nahoru.

9.   Na dvou kolech za dobrodružstvím:

Šlápněte do pedálů a vydejte se na cyklovýlet přírodními stezkami. Objevte krásy krajiny z pohodlného sedla vašeho kola.

ilustraky oudoor - vareni a pristresek
foto 4Camping.cz

10. Magické okamžiky dne a noci:

Přivítejte nový den s východem slunce nebo se nechte okouzlit hvězdnou oblohou daleko od městských světel. Pokud se vám poštěstí vidět polární záři, nebo meteorické roje, zažijete momenty, na které jen tak nezapomenete.

Ať už si vyberete kterýkoliv z těchto tipů na výlet, pamatujte – pravidelné trávení času v přírodě vám pomůže snížit stres, zlepšit náladu a celkově zvýšit kvalitu života.

Pro další tipy na výlety můžete zkusit například web Kudy z nudy nebo stránku Křížem krážem Českem. Vaše další velké dobrodružství je možná blíž, než si myslíte!

Sdílet článek:

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018