Bohemia ecoRally: foto Peugeot

Peugeot slaví na ecoRally úspěchy

20. 7. 2024

Značka Peugeot vybojovala v polovině letošního Mistrovství ČR v ecoRally první místo v poháru značek. Třetí z šesti zařazených soutěží, Bohemia ECO energy Regularity, proběhla o uplynulém víkendu na Mladoboleslavsku a Liberecku. Mezi třemi soutěžními dvojicemi týmu Peugeot nechyběla řidička Lucie Kudrnovská, která se s námi podělila o emoce.

lucie_kundrovska
Lucie Kudrnovská

„Hned v průběhu první etapy jsme se projeli na okruhu v Sosnové. Voda na asfaltu nám do karet moc nenahrávala, a tak jsme okruh zajeli s lehkou ztrátou asi 30 vteřin, což je kolem 300 trestných bodů.

Celkově jsme po první etapě „přenocovali“ na 10. místě, ale hned následující sobotní etapa nás srazila na místo 14.

Třetí etapa, která nás čekala v sobotu odpoledne nám sedla už o něco lépe a dostali jsme se na 11. místo, ze kterého jsme se při poslední nedělní etapě propracovali na konečné 9. místo.

V těchto třech náročných dnech, kdy nás krom okruhu čekala ještě další výzva, kterou byla uzavřená trať, na silnicích na Mladoboleslavsku a Liberecku najezdili 600 kilometrů,“ popsala svůj 3. závod ecoRally jezdkyně Peugeotu e-208 Lucie Kudrnovská.

fotoB04

Závodu se účastnilo celkem 25 posádek, z toho dvě zahraniční. Posádky týmů Peugeot odvedly výbornou práci a společnými silami zajistily značce první místo v hodnocení výrobců.

Nejvíce se o to zasloužili Kryštof Hájek a Jakub Motlík, kteří skončili druzí v celkovém pořadí, následováni manželi Vomáčkovými na třetím místě.

Posádka Peugeotu e-208 se startovním číslem 7: Lucie Kudrnovská a Petr Timura si z Bohemia Eco Energy Regularity odvezla kromě zážitků také Dámský pohár, a ve spotřebě se s novou e-208 umístila na 7. místě a celkově na místě 9.

3-ve-velke-velikosti
Peugeot e-208: foto Lucie Kudrnovská

Závod byl náročný, už jen tím, že déšť přeměnil silnice ve velmi kluzký povrch. Pořadatelé odvedli skvělou práci při přípravách zajímavých tras a chytáků, se kterými jsme se statečně poprali.

Díky skvělému navigátorovi Petrovi Timurovi jsme bez problému dojeli do cíle. Povedlo se nám zajet všechny čtyři etapy bez zakufrování. Petr se nenechal zaskočit a hravě nás po trase provedl,“ zhodnotila Lucie uplynulý závod Bohemia ECO energy Regularity.

Všechny tři posádky s vozy Peugeot se chystají i na čtvrtý podnik šampionátu v ecoRally, který se pojede začátkem srpna v Beskydech. Naše redakce bude opět držet palce!

fotoB03
Kryštof Hájek a Jakub Motlík: foto Peugeot
Sdílet článek:

Více na webu Peugeot

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018