Zdroj: archiv webu

Jak zabavit děti v autě

17. 9. 2024

Křik, pláč a neustále se opakující dotazy v autě? Jízda s dětmi může být velmi náročná. Znamená i vyšší riziko nepozornosti a následné nehody. Pro bezpečnější a zábavnější cestu s vámi sdílíme pár rad pro jízdu autem s dětmi.

První z osvědčených zábav je pohádka.

V dnešní době je už možné pustit pohádku i s obrazem přes tablet, telefon, nebo televizi v autě.

Na zvážení ovšem je, zda raději nezůstat u audio pohádek, kdy děti mohou sledovat okolí místo obrazovky. Výhodou audio pohádek také může být větší zapojení fantazie při poslechu. My v redakci ze zkušenosti můžeme doporučit „Autopohádky“ a „Pohádky z tátovy hlavy“.

deti
foto: archiv webu

Dalším způsobem mohou být písničky, které budou děti bavit a postupem času se je naučí.

V ideálním případě je začne společně s vámi zpívat, což prohlubuje vztah nejen mezi rodičem a dítětem.

Méně obvyklou zábavou při cestování je řešení hlavolamů, kterých je v dnešní době více než dost.

Výhodou hlavolamů je, že u dětí navíc rozvíjejí schopnost přemýšlet a logické myšlení.

Do auta považujeme za vhodné hlavolamy např. Ježka v kleci, nebo Rubikovu kostku.

Oblíbené u dětí jsou také slovní hry, například slovní fotbal.

U této zábavy je opět výhodou, že dítě formou hry nevědomě rozvíjí slovní zásobu a schopnost myšlení.

deti
Zdroj ŠKODA AUTO

Často podceňovanou, ale pro vztah s dítětem nejlepší formou zábavy, je si s ním v autě povídat. Zjistíte, jaký mělo vaše dítě den, co dělalo, jak se dnes cítilo, co jedlo a spoustu dalších informací.

Pokud dialog povedete na přátelské a otevřené úrovni, i přes občas zarážející novinky, prohloubíte váš vztah mnohonásobně. Navíc budete vědět, co se děje v životě vašeho milovaného človíčka.

Na trhu se stále více objevují hry určené přímo do auta, nebo jiných dopravních prostředků. Bývají uzpůsobené tak, aby nezabíraly příliš místa a daly se hrát opakovaně. Doporučujeme: „Hra do auta – Bingo“, nebo „Člověče na cesty“.

Přejeme vám, ať vám cesta hezky ubíhá s některým z našich tipů na zabavení dítěte a dorazíte do cíle s úsměvem na tváři. Šťastnou cestu!

Za redakci Žena v autě.cz Jan Šimánek

Sdílet článek:

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018